Hozzávalók:
- 500 g szelídgesztenye
 - 300 ml fehérbor
 - 200 ml almalé
 - 4 cl vilmoskörte brandy
 - 50 g vaj
 - 2 evőkanál méz
 - 12 db lapzselatin
 - 400 g krémsajt
 - 200 g crème fraîche
 - 200 ml tejszín
 - 1 db citrom
 - 2 cl baracklikőr
 - só
 - bors
 - szerecsendió
 
Elkészítése:
- Serpenyőben enyhén pirítsuk meg a megpucolt gesztenyét, majd öntsük hozzá a fehérbort és az almalevet, és hagyjuk párologni 30 percig. Hozzáadjuk a brandyt, a vajat és a mézet, alaposan elkeverjük, majd hűlni hagyjuk. A keverékből 300 grammot pürésítsünk össze, a többit vágjuk apróra.
 - A lapzselatint puhítsuk meg hideg vízben. Keverjük össze a krémsajtot a crème fraîche-sel és a tejszínnel, majd adjunk hozzá ízlés szerint sót, borsot, szerecsendiót és reszelt citromhéjat.
 - Melegítsük fel a citromlével elkevert baracklikőrt, majd tegyük bele a kinyomkodott lapzselatint. Adjuk hozzá a krémsajt keverék harmadát, alaposan dolgozzuk össze, majd adjuk hozzá a krém maradékát is. Végül keverjük hozzá a pürésített és felkockázott gesztenyét is, ha szükséges, ízesítsük még.
 - Öntsük a masszát egy sütőpapírral bélelt terrine formába, és hagyjuk hűlni egy éjszakára. Felszolgálás előtt fordítsuk ki a formából, és szeleteljük fel.
 
Szervírozzuk bazsalikommal és gránátalmával!

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése