Hozzávalók
- 5 db csirke felső comb
 - 1-2 kk. provence-i fűszerkeverék
 - 4 ek. olívaolaj
 - 1 közepes fej hagyma
 - 3-4 gerezd fokhagyma
 - 400 g apró szemű sampinyon gomba
 - só, bors
 - 1 doboz (400 g) konzerv hámozott kockázott paradicsom
 - 1 ek. vaj
 - 2 tk. paradicsompüré vagy -sűrítmény
 - 1 dl fehérbor
 - petrezselyem vágott
 - Sült burgonya
 
Elkészítés
A csirkefelső combokat bedörzsöljük a provence-i fűszerkeverékkel, porcelán vagy üvegtálba tesszük. Meglocsoljuk az olajjal, és legalább 2 órára (még jobb, ha egy éjszakára) betesszük a hűtőszekrénybe.A húst sózom,majd vajon és olívaolajon átpirítom.A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra aprózzuk. A gombát megtisztítjuk, szárával együtt elnegyedeljük-elnyolcadoljuk.
Egy serpenyőben a vajat,olívaolajat forrósítunk,majd a hagymát és az áttört fokhagymát, megfonnyasztjuk rajta. Beleforgatjuk a gombát, 3-4 percig pirítjuk, majd levével együtt hozzáadjuk a paradicsomot, a paradicsompürét/-sűrítményt, és a fehérbort.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk. Beletesszük a csirkehúst, lefedjük, és szelíd tűzön puhára pároljuk (30-35 perc).Sült burgonyával tálaljuk,és vágott petrezselyemmel megszórjuk.
A csirkefelső combokat bedörzsöljük a provence-i fűszerkeverékkel, porcelán vagy üvegtálba tesszük. Meglocsoljuk az olajjal, és legalább 2 órára (még jobb, ha egy éjszakára) betesszük a hűtőszekrénybe.A húst sózom,majd vajon és olívaolajon átpirítom.A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra aprózzuk. A gombát megtisztítjuk, szárával együtt elnegyedeljük-elnyolcadoljuk.
Egy serpenyőben a vajat,olívaolajat forrósítunk,majd a hagymát és az áttört fokhagymát, megfonnyasztjuk rajta. Beleforgatjuk a gombát, 3-4 percig pirítjuk, majd levével együtt hozzáadjuk a paradicsomot, a paradicsompürét/-sűrítményt, és a fehérbort.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk. Beletesszük a csirkehúst, lefedjük, és szelíd tűzön puhára pároljuk (30-35 perc).Sült burgonyával tálaljuk,és vágott petrezselyemmel megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése