Ezt a tortát én neveztem el,saját receptem.Eredeti Bronte-i pisztáciából készült krémmel,amit Olaszországból hoztam.Mivel régóta pisztácia rajongó vagyok, megalkottam magamnak a pisztácia tortámat ami nagyon finom lett. A tortalap felét használtam fel, a másik feléből egy másik alkalommal készítettem sütit.Addig a mélyhűtőbe tettem.
Hozzávalók
- 10 dkg őrölt natúr pisztácia
 - 6 tojás
 - 10 dkg őrölt pisztácia
 - csipet só
 - 1/2 csomag sütőpor
 - 6 ek kristálycukor
 - 4 ek süteményliszt
 - 1 csomag vaníliás pudingpor
 - 3 dl tej
 - 1 ek cukor
 - 15 dkg sajtkrém
 - 2 ek pisztácia krém
 - 4 dl tejszín
 - 1 ek porcukor
 - 1 habfixáló
 
Elkészítés
- 1. lépés
A natúr pisztáciát ledaráljuk egy cutterben / örlő/. A tojásokat kettéválasztjuk,és a fehérjét a cukorral habosra felverjük.A tojások sárgáját a leszitált sütőporos liszttel,és a pisztáciával keverve adjuk a tojáshabhoz.
 - 2. lépés
A csatos tortaformába egy sütőpapírt köralakban kivágunk,és beleillesztjük az aljára.A kikevert masszát ebbe öntjük,és 200 fokon előmelegített sütőbe tolva 170 fokon sütjük készre.
 - 3. lépés
A pisztácia krémet kikeverjük a pudinggal,amit előre megfőzünk,és kihűtjük.A szoba hőmérsékletű mascarpónéval összekeverjük,és a pisztácia krémet hozzáadva óvatosan kikeverjük krém állagúvá.
 - 4. lépés
A tortát sütés után kihűtjük,majd félbevágjuk.Az alsó felét használjuk fel,míg a másik feléből másik tortát készíthetünk.Közben a leveles tésztából kör alakot vágunk,amekkora a torta forma,és megböködjük tűvel,hogy nem púposodjon a tészta sülés közben.Egy sütőpapírra helyezzük,és a sütőbe téve 200 fokon megsütjük.Még melegen szeletekre vágjuk.
 - 5. lépés
A tortalapot megtöltjük a pisztácia krémmel,és hűtőbe tesszük,hogy megkössön a krém.A tejszínt felverjük a cukorral,és a habfixálóval,majd a krémre halmozzuk.Erre kerülnek a kisütött leveles tésztalapok.Az oldalára is hagyjunk krémet,szórjuk meg őrölt pisztáciával.Porcukorral megszórjuk,és behűtve szeleteljük.
 















Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése