Hozzávalók:
- 40 dkg sertés szűzpecsenye
- 50 dkg elősütött burgonya hasáb
- só,őrölt bors
- 3 db tojás
- 1 ek tejszín,vagy tej
- 5-5 dkg liszt,és zsemlemorzsa
Elkészítés
- 1. lépés
A szűzpecsenyét leinazzuk,majd 2 cm vastagra szeljük. Folpack fólia alatt kiveregetjük úgy,hogy félig egymásra rakunk 3 szeletet,hogy veregetésnél egymásra ragadjanak.Ehhez előre be kell sózni a húsokat.
- 2. lépés
Egy sütőtepsit előkészítünk alufóliával kibéleljük duplán,majd megöntözzük kellő mennyiségű olíva olajjal.A húsokat panírozzuk ki a szokásos módon.A tojásokat felverjük,sózzuk,borsozzuk,a tejszínnel dúsítjuk,majd ebbe mártjuk a húst ha már jól beliszteztük mindegyik oldalát.A morzsa utolsó állomás,majd a sütőtepsibe helyezzük.
- 3. lépés
Amikor végeztünk,a tetejüket folyékony vajjal megöntözzük,és 170 fokos sütőbe tolva alul felül sütéssel megsütjük szép pirosra.Félidőben megforgatjuk,hogy átsüljön rendesen a hús.A burgonya hasábokat forró olajban kisütjük,és a hússal tálaljuk.Salátával,vagy savanyúsággal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése