2023. március 7., kedd

Hamis bécsi szelet


Sokféleképpen készül a hamis bécsi,én így készítem,mivel ez a fajta hús hasonlít legjobban a borjú karajhoz.Eredeti bécsi szeletet is sütöttem már,de sajnos az ára egyre magasabb,és elérhetetlen, ez a verzió minket kielégít helyettesítve a nagyon drága borjúkarajt.



 Hozzávalók:

 40 perc
 4 adag
  1. 40 dkg sertés szűzpecsenye
  2. 50 dkg elősütött burgonya hasáb
  3. só,őrölt bors
  4. 3 db tojás
  5. 1 ek tejszín,vagy tej
  6. 5-5 dkg liszt,és zsemlemorzsa

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A szűzpecsenyét leinazzuk,majd 2 cm vastagra szeljük. Folpack fólia alatt kiveregetjük úgy,hogy félig egymásra rakunk 3 szeletet,hogy veregetésnél egymásra ragadjanak.Ehhez előre be kell sózni a húsokat.

    Hamis bécsi szelet recept lépés 1 fotoHamis bécsi szelet recept lépés 1 fotoHamis bécsi szelet recept lépés 1 foto
    1. 2. lépés

      Egy sütőtepsit előkészítünk alufóliával kibéleljük duplán,majd megöntözzük kellő mennyiségű olíva olajjal.A húsokat panírozzuk ki a szokásos módon.A tojásokat felverjük,sózzuk,borsozzuk,a tejszínnel dúsítjuk,majd ebbe mártjuk a húst ha már jól beliszteztük mindegyik oldalát.A morzsa utolsó állomás,majd a sütőtepsibe helyezzük.

      Hamis bécsi szelet recept lépés 2 fotoHamis bécsi szelet recept lépés 2 fotoHamis bécsi szelet recept lépés 2 foto
    2. 3. lépés

      Amikor végeztünk,a tetejüket folyékony vajjal megöntözzük,és 170 fokos sütőbe tolva alul felül sütéssel megsütjük szép pirosra.Félidőben megforgatjuk,hogy átsüljön rendesen a hús.A burgonya hasábokat forró olajban kisütjük,és a hússal tálaljuk.Salátával,vagy savanyúsággal kínáljuk.

      Hamis bécsi szelet recept lépés 3 fotoHamis bécsi szelet recept lépés 3 fotoHamis bécsi szelet recept lépés 3 foto

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése