2023. április 4., kedd

Sörös sertéscsülök

Nagyon ízletes főétel, amit bármikor elkészíthetünk. A sertéscsülökből sokféle étel készíthető! Sörrel öblítsük, ami megmarad jól illik hozzá.



 Hozzávalók

 90 perc
 2-3 adag
  1. 1 kg sertés hátsó csülök
  2. 1 evőkanál só
  3. 1 kiskanál egész fekete bors
  4. 1 vöröshagyma
  5. 2-3 gerezd fokhagyma
  6. 1 babérlevél
  7. 3-4 dl világos sör
  8. 10 dkg füstölt szalonna
  9. 1 mokkáskanál paradicsompüré
  10. 1 mokkáskanál sült kápia paprika-krém
  11. 1 kiskanál finomliszt
  12. 1,5 víz
  13. 1 ek Maggi aroma (Internet lehet rendelni)

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A csülköket alaposan megmossuk, az esetleg rajta maradt szőrszálakat lekaparjuk, a pecsétet levágjuk róla. Ezután lábasba tesszük, annyi vizet öntünk rá amennyi ellepi, megsózzuk, a borssal, a megtisztított és elnegyedelt hagymával, a fokhagymával meg a babérlevéllel fűszerezzük. Nagy lángon fölforraljuk, majd kis rést hagyva lefedjük és kis lángon, kb. 1 óra 30 perc alatt majdnem puhára pároljuk. Ha elkészült, leszűrjük a levét, és kicsontozzuk.

    Sörös sertéscsülök recept lépés 1 foto
  2. 2. lépés

    Szűrőlapáttal egy tepsire tesszük a húst, és sörbe mártogatott szalonnával kenegetve, a közepesnél erősebb lánggal (200°C, légkeveréses sütőben 180°C) kb. 30 perc alatt körös-körül ropogós pirosra sütjük a szalonnával a tetején. Ha elkészült a csülköket félretesszük, visszamaradt zsírját lábasba öntjük.

    Sörös sertéscsülök recept lépés 2 fotoSörös sertéscsülök recept lépés 2 foto
  3. 3. lépés

    A paradicsompürét a paprikakrémmel együtt megfuttatjuk benne. A lisztet ráhintjük és ezt is egy kissé megpirítjuk, majd a vízzel meg 0, 5 dl sörrel fölöntjük. A maradék sört nyugodt szívvel igyuk meg. A /Maggi aromát/ ételízesítőt beleszórjuk és jól kiforraljuk, végül átszűrjük.

    Sörös sertéscsülök recept lépés 3 foto
  4. 4. lépés

    Tálaláskor a fölszeletelt csülköt a sörös szaftjával meglocsoljuk. Párolt káposzta, vagy savanyúság pirított burgonya illenek köretnek mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése