Hozzávalók
- 1 kg sertés hátsó csülök
- 1 evőkanál só
- 1 kiskanál egész fekete bors
- 1 vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 babérlevél
- 3-4 dl világos sör
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 mokkáskanál paradicsompüré
- 1 mokkáskanál sült kápia paprika-krém
- 1 kiskanál finomliszt
- 1,5 víz
- 1 ek Maggi aroma (Internet lehet rendelni)
Elkészítés
- 1. lépés
A csülköket alaposan megmossuk, az esetleg rajta maradt szőrszálakat lekaparjuk, a pecsétet levágjuk róla. Ezután lábasba tesszük, annyi vizet öntünk rá amennyi ellepi, megsózzuk, a borssal, a megtisztított és elnegyedelt hagymával, a fokhagymával meg a babérlevéllel fűszerezzük. Nagy lángon fölforraljuk, majd kis rést hagyva lefedjük és kis lángon, kb. 1 óra 30 perc alatt majdnem puhára pároljuk. Ha elkészült, leszűrjük a levét, és kicsontozzuk.
- 2. lépés
Szűrőlapáttal egy tepsire tesszük a húst, és sörbe mártogatott szalonnával kenegetve, a közepesnél erősebb lánggal (200°C, légkeveréses sütőben 180°C) kb. 30 perc alatt körös-körül ropogós pirosra sütjük a szalonnával a tetején. Ha elkészült a csülköket félretesszük, visszamaradt zsírját lábasba öntjük.
- 3. lépés
A paradicsompürét a paprikakrémmel együtt megfuttatjuk benne. A lisztet ráhintjük és ezt is egy kissé megpirítjuk, majd a vízzel meg 0, 5 dl sörrel fölöntjük. A maradék sört nyugodt szívvel igyuk meg. A /Maggi aromát/ ételízesítőt beleszórjuk és jól kiforraljuk, végül átszűrjük.
- 4. lépés
Tálaláskor a fölszeletelt csülköt a sörös szaftjával meglocsoljuk. Párolt káposzta, vagy savanyúság pirított burgonya illenek köretnek mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése