Hozzávalók
- 4 db tisztított fürj
- 20 dkg baconszalonna
- Töltelékhez:
- 2 db tejben áztatott zsemlye
- só,bors
- 1 db tojás
- 1 ek petrezselyemzöld aprított
- 1 ek szarvasgombakrém
- 1 db vöröshagyma aprítva
- 1 ek morzsa
- 1-2 ek olívaolaj
- pár szál rozmaring,és kakukkfű ízlés szerint
- Alufólia,és zsineg a lábak összekötéséhez
Elkészítés
- 1. lépés
A tisztított madarakat sózzuk,borsozzuk,megszórjuk kakukkfűvel,és alufóliával bélelt tepsibe helyezzük.megöntözzük olívaolajjal,és rozmaring leveleket csipkedünk,és körbeszórjuk vele a madárkákat.A lábaikat összekötjük a zsinórral,hogy esztétikusabb legyen.
- 2. lépés
A töltelékhez a hagymát kevés vajon pároljuk,majd a kicsavart zsemlét hozzáadjuk,és sózzuk,borsozzuk,majd jól összedolgozzuk,és a petrezselyemmel megszórjuk.A szarvasgombakrémmel,és a tojással kikeverjük,majd a morzsa az utolsó,amivel összeállítjuk a tölteléket.Pár percig kevergetjük,majd hagyjuk kihűlni.
- 3. lépés
Vizes kézzel egy marék töltelék elég egy madár belsejébe töltjük.Amikor végeztünk mind a néggyel,akkor két-két baconszalonnába csavarjuk őket,és tesszük vissza a tepsibe.
- 4. lépés
180 fokon sütjük letakarva 25 percig,majd rápirítunk fólia nélkül,és tálaljuk is.Vajas burgonyapürével,és mangóbefőttel tálaljuk.persze bármilyen köret illik hozzá,és aki szereti a gyümölcsöt,azt ne hagyja ki mellőle,mert nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése