- 10 dkg liszt
 - 5 dl tej
 - 2 dl szódavíz,vagy ásványvíz
 - 2 tojás
 - 2 evőkanál étolaj
 - 1 ek őrölt pisztácia
 - Dubai töltelék:
 - 10 dkg pisztácia krém
 - 1 ek tahini szósz
 - 5 dkg kadayif tészta
 - 2 ek sajtkrém
 - 5 dkg aprított pisztácia
 - A díszítéshez 10 dkg fehér,és ugyanennyi étcsokoládé
 - 1-2 ek olaj mindegyikhez
 
Elkészítés
- 1
Egy magas edénybe teszem a lisztet leütöm a tojásokat,sózom,sütőport teszek bele, 1 csomag vaníliás cukrot,meg az olajat. Végül a darált pisztáciát.Felöntöm a folyadékokkal,és habverővel jól kikeverem. Az állaga ne túl sűrű legyen.Állni hagyom fél órát.
 - 2
Állás után átkeverem a tésztát,ha sűrűnek látszik akkor vízzel hígítom.A palacsinta sütőt felhevítem,és megkenem olajjal. Kisütöm a palacsintákat.Tálra szedem. Elkészítem a tölteléket: a tészta már pirítva van,így csak össze kell kevernem a pisztáciakrémmel,és tahini krémmel és a sajtkrémmel.
 - 3
A palacsintát kisütöm,majd megtöltöm a krémmel,és kétoldalt behajtva feltekerem.Amikor elkészülök mindegyik hengerrel akkor az olvasztott kétféle csokoládéval megdíszítem. Megszórom még pisztácia darabokkal,és behűtöm.Amikor megköt a csokoládé akkor fogyasztható.
 









Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése