Hozzávalók
- 7 szelet sertéskaraj
 - 10 dkg vaj
 - 2 dl száraz fehérbor
 - só,őrölt fekete bors
 - Töltelék:
 - 3 db tejben áztatott zsemle
 - só,őrölt fekete bors
 - 1 kisebb vöröshagyma
 - olaj
 - 1 ek morzsa
 - 1 ek aprított petrezselyemzöld
 - 2 db tojás
 - fa fogpiszkáló a tűzéshez
 - Petrezselymes tört burgonya
 - vegyes savanyúság
 
Elkészítés
- 1
A húsokat kiklopfoljuk, sózzuk,borsozzuk,majd félretesszük.A töltelékhez a tejből kicsavart zsemléket az előre felkockázott és lepirított hagymára tesszük,fűszerezzük,a petrezselymet is beleszórjuk,és jól összekeverjük.A tojásokat végül ráütjük,és a morzsával összedolgozzuk.Amikor összeállt félretesszük hűlni.
 - 2
A húsokra halmozunk egyenként egy gombóc tölteléket,és elkenjük rajta,majd összetekerjük,és megtűzzük a fogpiszkálóval.Tepsibe zsírpapírt teszünk.Megöntözzük olíva olajjal.Ezekre helyezzük a göngyölegeket.Végül megfújjuk ízesített olajjal.Száraz fehérbort öntünk alája.A maradék tölteléket ráhalmozzuk a tetejére.Letakarva a sütőben puhára sütjük. Kb 1 óra. A végén levesszük a fóliát róla,és megforgatjuk a húst,keveset rápirítunk,és kész is.
 - 3
A húsokat kivesszük, eltávolítjuk a fogpiszkálót óvatosan,ne nyíljon szét a hús. (Én mondjuk nem mindig szoktam). A szaftot átöntjük egy serpenyőbe lisztet keverünk hozzá,és még egy kis húslevessel felöntjük.Felforraljuk,és a hús mellé adjuk.Vegyes savanyúsággal,és petrezselymes tört burgonyával tálaljuk.
 





Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése