2014. november 20., csütörtök

Csokoládés narancsos rolád.




KARDAMOM,CSOKOLÁDÉ,ÉS NARANCS.EZ A HÁROM ÖSSZETEVŐJE ENNEK A FINOM ROLÁDNAK.iMÁDNI FOGJÁTOK!


  1. Hozzávalók
    5 darab nagyság tojás (közepes)
    5 ek. víz
    14 dkg cukor
    7 dkg étkezési keményítő
    1 csomag vaníliás cukor
    2 ek. kakaópor
    5 dkg liszt
    1 mk. őrölt zöld kardamom mag
    1 kk. sütőpor
    A töltelékhez
    5 dkg nádcukor
    4 dl tej
    1 csomag vanília ízű pudingpor
    1 vaníliarúd kikapart magja
    1 narancs héja és 1/2 narancs leve
    20 dkg Rama (vajas íz)
    4 ek. reszelt csokoládé
  2. Elkészítés
    A tojások sárgáját a vízzel, a cukorral és a vaníliacukorral krémszerű habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. A lisztet a keményítővel, a sütőporral, és a kakaóporral összekeverjük, majd átszitálva a tojásos masszába forgatjuk.
    Ezt a tésztát barna csomagolópapírral bélelt sütő tepsire simítjuk, és egyenletesen elkenjük, egy kenőkés segítségével. Előmelegített sütőbe 180 fokon 15 perc alatt készre sütjük. Azonnal kiemeljük, és a papírral felfelé, egy lisztezett deszkára borítjuk. A papírt óvatosan lehúzzuk róla, és átfordítjuk, majd így a papírral együtt feltekerjük. A hajtás alul legyen. Elkészítjük a tölteléket: A pudingport kb. 2 dl tejjel simára keverjük. A maradék tejet összekeverjük a cukorral, a vanília kikapart magjával, narancshéjjal és lével. A pudingporos keveréket hozzáadjuk, kevergetve felforraljuk, ez alatt kellően besűrűsödik. A puha vajat habosra keverjük, majd a már hideg krémmel sima krémmé keverjük. A legjobb robotgépet használni, mivel megkönnyíti a dolgunkat, és sokkal finomabbra keverhetjük krémünket. A piskótát kitekerjük a papírból, és megkenjük a krém 2/3 részével. Szépen feltekerjük, és kívülről is megkenjük a maradék krémmel. Végül reszelt csokoládéval szórjuk meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése