2014. november 20., csütörtök

Marcipános Kossuth kifli.

Ezt a klasszikus piskótát,amit félholdalkúra formálnak,és dióval készítenek eredetileg,most mandulamarcipánnal készítettem el.Nagyon finom,és garantáltan sikere lessz az elkészítőjének!A marcipántól és a vaníliától egészen különleges aromája lesz. Nagy előnye, hogy kirándulások, piknikezések, szabadtéri evés-ivás során is tökéletes, jól szállítható sütemény. Nem lehet elégszer elmondani: a lényeg a minőségi alapanyagokban rejlik. Ezeknek köszönhetően lesz olyan nagyszerű!




Marcipános Kossuth kifli.





.Hozzávalók
Hozzávalók egy 25x35 cm-es tepsihez
4 db tojás szétválasztva
20 dkg minőségi vaj
18 dkg átszitált porckuor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
17 dkg süteményliszt
10 dkg nyers marcipán massza
1 kk. Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só
5 dkg őrölt mandula
Elkészítés
A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek, félreteszem.
Egy másik keverőtálban habosra keverem a vajat a kétféle cukorral, majd folyamatos keverés mellett egyenként hozzáadom a tojások sárgáit. Az előzetesen nagy lyukú reszelőn lereszelt marcipánt is belekeverem. Kanalanként hozzáadom a sütőporral és csipetnyi sóval elegyített lisztet, alaposan elkeverem, végül óvatos, de határozott mozdulatokkal beleforgatom a habbá vert tojásfehérjét.
A sütőt 175 fokra előmelegítem. Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral bélelek. Egyenletesen elterítem benne a tésztát. A tetejét megszórom mandulaőrleménnyel és 20-25 perc alatt világosra sütöm. Egy 5 cm átmérőjű kör alakú kiszúró-formával szép sorban félholdakat szúrok ki a tésztából. Tálra rendezve frissen kínálom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése