2014. december 20., szombat

Kissingeni zsemlék.

Régebben gyűjtöttem receptkártyákat,és ezt a süteményt véletlenül kotortam elő a sokféle recep tközül.Sokan azt gondolták,hogy ez isler,de tévednek,mert ez mogyoróval készül,és teljesen más íze van.A dió csak diszítés.Az eredete valószínű német.



Hozzávalók
A tészta hozzávalói
15 dkg finomliszt
15 dkg darált mogyoró
1 tk. sütőpor
15 dkg cukor
1 csipet só
1 darab tojás
1/2 tk. fahéj őrölt
10 dkg puha vaj
25 dkg sárgabarack lekvár (házi)
15 dkg étcsokoládé tortabevonó
48 db fél dióbél
Oszd meg másokkal!



Elkészítés
A tészta hozzávalóit egy robotgép táljába tesszük, és összedolgozzuk. 60 percre fóliába csomagolva hűtőbe tesszük. A tésztát simára gyúrjuk, és belisztezett deszkán 1/2 cm vastagra nyújtjuk. 96 db 3 cm átmérőjű érmét szaggatunk, szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket, és megsütjük 210 fokon 10 perc alatt. Gázsütőnél 4-5 fokozat. A két-két korongot baracklekvárral összeragasztunk. A tortabevonót gőz felet 2 ek. olajjal felolvasztjuk. A tortabevonó masszába mártjuk az érméket, és mindegyikre teszünk egy fél dióbelet. Hűtőbe dermesztjük, majd dobozba tartjuk hűvös helyen.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése