2014. december 19., péntek

Mákos linzervirágok.




Hozzávalók
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin
14 dkg porcukor
1 darab tojás
1 narancs reszelt héja
40 dkg finomliszt
8 dkg mák
Töltelékhez
20 dkg birsalmalekvár
A tetejére
10 dkg tortabevonó étcsokoládé
8-10 szem kandis cseresznye



Elkészítés
A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást, a narancshéjat, a lisztet és a mákot. Az egészet jól összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és a hűtőben 1 éjszakát pihentetjük. Másnap 3 mm vastagra nyújtjuk, és virágformával kiszúrjuk. A virágok felének közepét kiszúrjuk, vagy a szaggatónk másik része az lyukas, akkor azzal, majd zsírpapírral bélelt sütőtepsibe helyezzük őket egymástól kellő távolságra, és előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. A teli virágok közepére kenjük a lekvárt, és a lyukas tésztával lefedjük. Vékony sugárban csokival csíkozzuk meg, egy kis papírtölcsérből, amit magunk is elkészíthetünk zsírpapírból. Végül a lyukak közepére tegyük a kandírozott cseresznyét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése