2014. december 19., péntek

Gesztenyés kosárka.



Hozzávalók
A linzerhez
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 darab tojássárgája
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
csipet só
1 kk. sütőpor
A töltelék
25 dkg gesztenyemassza
5 dkg vaj
2 cl rum
5 dkg porcukor
Díszítéshez
csokicseppek.



Elkészítés
A linzert géppel kidolgozzuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük egy fóliába csomagolva. Másnap kinyújtjuk, és egy pogácsaszaggatóval kiszúrjuk akkorára, amivel kibéleljük a kicsi tortaformákat. Nem szükséges kikenni. Villával megszurkáljuk, és a gesztenyetölteléket is bekeverjük, és csillagcsöves habzsákból kinyomjuk a tortácskákba. Csokicseppeket teszünk a tetejükre, és előmelegített sütőben 180 fokon szép pirosra sütjük őket 20 perc alatt. Ha kihűltek, kiborítjuk őket egy tálcára, és porcukorral megszórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése