2014. december 19., péntek

Diós lekváros linzer.



Hozzávalók
75 dkg liszt
50 dkg margarin
25 dkg porcukor
3 darab tojássárgája
1 citrom reszelt héja
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1/2 tasak Dr. Oetker Sütőpor
1/2 citrom leve
1 ek. rum /fehér/ vagy dr. oetker aroma rum
5 dkg tejpor
50 dkg baracklekvár (házi)
Tetejére
darált dió
1 darab tojás (a kenéshez)




Előkészítés
A virágszirom kiszúrókat előkészítem, és a sütőtepsibe teszek sütőpapírt.
Elkészítés
A linzernek valókat géppel összedolgozom, és hűtőbe teszem 1 napra. Másnap kinyújtom 3 mm vastagra és kettéveszem a tésztát. Az 1 tojást jól kikeverem egy villával, majd ecsettel jól lekenem az egyik lapot. Erre kerül a darált dió, és a lyukas szirommal kiszúrok annyit, hogy párosak legyenek. A tészta másik felével, ami az alja lesz. Sima szirmú kiszúróval azt is előkészítjük, és a tepsibe rakjuk sorba. A maradék tésztával addig dolgozunk, míg el nem fogy. Végül előmelegített sütőben 180 fokon gyorsan megsütjük, de ne legyen sötét. A sütő középső sínére tegyük. Hagyjuk kihűlni, majd sima csövű habzsákból a lekvárt a tésztára nyomjuk, és a diós szirmokat rányomjuk. Szikkadni tegyük száraz helyre. Lehet cukrozni is, aki szereti. Sütési idő 15 perc.
Tálalás
Nagyon kiadós, nagyságtól függően kb. 26-32 db lesz belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése