2014. december 19., péntek

Lekváros linzerkosárka.


Ezeket a cuki kosarakat ünnepekre is ellehet készíteni,énnálam már elfogyott,de rengeteg időt spórolunk,ha megsütjük előre,és dobozba tesszük a kamrába.Bármilyen lekvárral jó,de én csak a barackot használom,mert sokat főztem be. A két éves lekvárokat használom el, elsősorban.





Hozzávalók:

75dkg liszt, 50 dkg félig puha margarin,25 dkg porcukor,1 csomag vaníliáscukor,3 db tojássárgája,1 ek sütőpor, 1 cirom reszelt héja,
csipet só,1 ek tejföl.Töltésnek baracklekvár,és egy 12 db-os muffinsütő forma.


Elkészítése:

A tésztához valókat bedagsztjuk egy robotgéppel,vagy kézzel,majd hűtőbe tesszük 1 napra.Másnap a felezzük meg a tésztát,és tegyük el másra a másikat.Nyújtsuk ki 3mm vastagra a tésztát lisztezett deszkán,és pogácsaszaggatóval a közepessel szaggassunk ki 12 db korongot.Béleljük ki vele a muffinformákat,és töltsük meg lekvárral a tészták belsejét,de ne túlzottan tele.A maradék tésztából,ami leesik,abból csillagokat szúrjunk ki,és tegyük a tetejükre.Ahogy az a képen is látható.200 fokon előmelegített sütőben,180 fokon sütjük  kb 18-20 perc légkeverésesben,mert nekem ilyen sütőm van,szép aranysárgára,vagy 4-es gázsütő fokozaton a középső részébe helyezzük.