2014. december 19., péntek

Orosz teasütemény

Nagymamám régi receptkönyve a Váncza nagyon sok finom süteményt tartalmaz. Ebből készítettem el, ezt a nagyon finom diós süteményt. Érdekessége a töltelékre helyezett átlós tészta rudacskák,mely mintha kupolák lennének.Mutatós kínáló!Az ínyencek mandulával, esetleg pisztáciával is megsüthetik.








Hozzávalók:

45 dkg liszt
30 dkg margarin
15 dkg porcukor
2 darab tojássárgája
1/2 csomag sütőpor
1/2 citrom reszelt héja, és leve
1 csomag vaníliás cukor
Ezenkívül
15 dkg darált dió
5 dkg cukor
pici őrölt fahéj
reszelt citromhéj
méz (amennyivel összeáll a töltelék)



Elkészítése:

A linzert a hozzávalókból elkészítjük, majd fóliával letakarva egy napig a hűtőbe tesszük. Fontos, mert másnap könnyebb formázni. Kinyújtjuk a tésztát 1/2 cm vastagra, és 4 cm átmérőjű szaggatóval korongokat készítünk, és tepsibe kellő távolságra egymástól rakjuk őket. A tölteléket elkészítjük, és kis gombócokat formázunk, és a tésztákra tesszük. A tésztából, két kis pálcikát sodrunk, és átlósan rányomjuk a töltelékre, amit kevés vízzel megkenünk azon a helyen, ahol illesztjük. Tetejüket megszórjuk darál dióval, és 180 fokos sütőben 10-14 perc alatt készre sütjük.
Tálalás
Nagyon kiadós, nekem 30 db lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése