2014. december 16., kedd

Szűzpecsenye zsályás sóval,vargányával,és mozzarellával


Szeretem ennek a húsnak mindenféle elkészítés módját, mert olyan annyira kiadós, mint amennyire drágának mondják.Megéri kiadni érte ezreket, mert elénk tárulnak újabbnál újabb ötletek,ízek!
Ez a zsályás változat valami isteni a vargányával, aki teheti próbálja ki!







Hozzávalók:

4 ek zsályalevél
2 ek olívaolaj
6 dkg vaj
10 dkg vargányagomba (lehet mirelit)
só, bors
50 dkg sertés szűzpecsenye
8 dkg bivalymozzarella

A zsályás sóhoz:

1 ek só
1/2 csokor zsályalevél

Elkészítése:

A zsályás sóhoz a sót és az apróra vágott zsályát mozsárban összetörjük, majd félretesszük.
A zsályaleveleket forró olajban ropogósra pirítjuk, majd papírtörlőre szedjük.
Az olajhoz hozzáadjuk a vajat és darabolt gombát, sózzuk, borsozzuk, majd néhány perc alatt megpirítjuk. Felhasználásig melegen tartjuk.
A megtisztított húst szeletekre vágjuk, megkenjük olajjal, megborsozzuk és nagyon forró grillserpenyőben oldalanként 3-3 percig sütjük, illetve letakarjuk fóliával és mérsékelt lángon puhára sütjük állandó figyeléssel nehogy odaégjen.
Aki nem szereti teljesen átsütve, az előbb tálalhatja. A sajtból egy keveset a hússzeletekre vágunk, rákanalazzuk a gombát, majd a ropogós zsályalevelekkel körberakjuk és a zsályás sóval megszórva tálaljuk.
Tipp:
Ennek az ételnek a ropogós sült zsálya adja a különleges ízt és a vargányagomba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése