2015. január 6., kedd

Padlizsános húsgolyók muffinsütőben sütve.

Nagyon szép hosszúkás padlizsánokat vásároltam, amit ritkán kapni mifelénk, és mivel szeretjük ezt a nagyon egészséges gyümölcsöt,készítettem belőle ezt a gyors,és nem hagyományos formájú fasirtot.A gyerekek is kiváncsian figyelik,amikor készül,és talán szívesebben fogyasszák el,mint a hagyományosat.Készítésükhöz adok  egy kis ízelítőt.


Hozzávalók:

2 db vékony hosszúkás padlizsán,

5 ek olivaolaj,
só,bors ízlés szerint,
40 dkg darált marha-sertéshús,
1 kk só,1 ek zöld petrezselyem,
1 kevés frissen őrölt feketebors,
3 ek pankómorzsa,
1 db tojás,
2 gerezd fokhagyma,
2 csomag mozzarellasajt a tetejére

Elkészítés módja:
vegyünk egy 12 db-os muffinsütő formát,és enyhén kenjük be vajjal,majd tegyük félre.A padlizsánokat mossuk meg,vágjuk le a végét,és vékonyan hosszúkás ferde szeletekre vágjuk fel.Egy grillserpenyőt kenjünk meg olivaolajjal,és süssük át mindkét oldalát a padlizsánszeleteknek.Sózzuk meg,és béleljük ki vele körbe,a forma üregét mint egy virágszirom.Közben a húshoz adjuk a fűszereket a tojást,és a pankómorzsát,majd petrezselymet is vagdaljunk bele,a fokhagymát reszeljük.Jól dolgozzuk össze,és formázzunk golyókat belőle.Ezután ültessük a padlizsán szirmok közepébe,és tegyünk a tetejükre egy szeletet a mozzarella sajtból,amit előtte szeljünk karikára.Süssük szép pirosra 180 fokos sütőbe,kb 20 percig.Fűszeres sült burgonyával kínáljuk,és zöld salátával.