2015. február 24., kedd

Csokoládés medvetalp.

Az ajándékba kapott könyvekből is szoktam kinézni finomságokat.Most erre a helyes kis medvetalpakra emlékeztető apróságokra esett a választásom.Imádom a tea sütiket,persze a teát is.Délutánonként jó leülni pihenni a munka után,és ezeket az apró nyalánkságokat majszolgatva beszélgetni.




Hozzávalók:

15 dkg vaj,
8 dkg porcukor,
1 csipet só,
1 tojás,
26 dkg liszt,
2 dkg átszitált kakaópor

A töltelékhez 

ganache krém.( 10 dkg csoki,2 dl tejszín,5 dkg puha vaj,)


Elkészítése:

A tésztához a tojást,porcukrot, sót, és puha vajat keverőtálban,robotgéppel habosra keverjük.
A lisztet és a kakóport hozzáadjuk szitálva,tésztalapáttal rövid idő alatt beleforgatjuk,hogy a tészta ne legyen nyúlós.
A tésztát csillagcsöves habzsákba ( kb 1  1/2 cm nyílású) töltjük,egymástól elegendő távolságra medvetalp formákat nyomunk a sütőpapírral bélelt sütőlapra.
A sütőbe helyezzük, 10 perc alatt készre sütjük 170 fokon légkeverésesben.
A kekszeket hagyjuk kihűlni,és ezután töltjük majd meg.
A ganache krémet nem árt előző nap elkészíteni,és a hűtőbe tartani,majd amikor szükség van rá,csak elővesszük krémessé keverjük a robotgéppel,vagy keverőlapáttal,és már tölthetjük is a süteményünket vele.
A csokoládét gőzfürdő felet megolvasztjuk,majd a tejszínt simára keverjük vele,majd levesszük a gőzről,és kevergetjük addig,míg a vajat hozzátéve az el nem olvad benne.Hűtőbe tesszük egy éjszakára.Másnap elővesszük,habosra keverjük,és megtöltjük a medvetalpak egyik felén a tölteléket,és könnyedén az üreset rányomjuka tetejére.kakóporral megszórva szervírozzuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése