Ezt a levest érdemes elkészíteni,mert aki imádja a gombát,az a levest is imádni fogja.Saját kreációm,és remélem másnak is ízleni fog!
A Hozzávalók:
25 dkg ízes vargánya
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
diónyi vaj,3 ek burgonyapehely,
5 dl tejszín (magas zsírtartalmú
5 dl zöldség alaplé,1 ek borecet,vagy bor 1dl
só
bors,finomra vágott petrezselyem,1 csipet kakukkfű.
A feltétje:bruschetta személyenként 3 db csirkemáj ,2 db megsütve,és 3-4 db pirított vargányagombafej
Elkészítés módja:
A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágtam, a vargányát leöblintem és vékonyra szeleteltem. Egy lábasban az olívaolajat és a vajat felhevítettem, majd megfuttattam rajta a hagymát és a fokhagymát. Erre dobtam a vargánya-szeleteket, sóztam, borsoztam és hagytam párolódni. Majd felöntöttem a zöldség alaplével és a borral, botmixerrel simára turmixoltam. Végül a burgonyapehellyel sürítettem,és tejszínnel dúsítottam , hagytam még egyet rottyanni és kész is lett a leves.Kakukkfűvel megszórom.
Amíg a leves még főtt, egy serpenyőbe vajon megsütöttem a csirkemájakat,és a gombát.A bruschettákat a levesbe teszem tálaláskor,és a tetejükre teszem a szeletelt kisütött májat,és gombát.Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése