2015. február 18., szerda

Zseniális zserbópite


Van olyan, aki nem szereti a zserbót? És van olyan aki nekiállna péntek délután, a munkából hazaérve? Ha nem, akkor itt lesz  egy egyszerűsített változat a konyhámból! Pici türelmet kérek. Omlós, majd puha lap, baracklekvár, dió, csoki.






Hozzávalók

 Tészta:
20 dkg liszt
5 dkg nádcukor
12 dkg hideg vaj
1 ek jeges víz

Töltelék:
2  tojás
6 dkg nádcukor
15 dkg őrölt  dió
 20 dkg sűrű házi baracklekvár,
 5 dkg tejcsoki darabolva
A behúzáshoz:
 10 dkg tejbevonó (olvasztott)

1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

2. A lisztet, cukrot és a hideg, felkockázott vajat vízzel addig pörgetjük a  robotgép táljában, míg el nem kezd összeállni.(Ha nincs ilyenünk, morzsolgassuk gyorsan össze kézzel, picit gyúrjuk át, a lényeg, ne melegedjen fel nagyon a tészta.)

3. A tésztát egy 22 x 30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen kinyújtjuk, eligazítjuk,villával megszurkáljuk.  10-12 perc alatt világos aranysárgára elősütjük.

4. Ezalatt elkeverjük a tojásokat a cukorral , az őrölt dióval. A sütőből kivett tésztát először megkenjük a lekvárral, majd  A dióhabot elkenjük rajta, megszórjuk a csokidarabokkal , és visszatéve a sütőbe, még 5 percig sütjük.

 5. A tepsiben hagyjuk kihűlni,majd, a megolvasztott ét csokival áthúzzuk,  és felkockázva tálaljuk dermedés után.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése