2015. február 18., szerda

Hamburgerzsemle.

Én azt gondolom,hogy nem is olyan egyszerű hamburgerzsemlét készíteni.Talán megbocsájtanak azért,amiért nem lett tökéletes.Ez az első, készítésű, (már azóta máskor is sütöttem,)és sokkal szebbek lettek.Dehát kérem a rutin az rutin,idő kell hozzá!Ha valaki nem tudná,mi a lényege?
Az hogy ellapítsuk a zsemléket,mert akkor túlzottan magasak lesznek.Ahol dolgoztam,ott keretben sütöttük a zsemléket,és nagyon szép szalagos volt az oldalán.Az enyémeknél még laposabbra készítse el,aki szeretné.




Hozzávalók:

60 dkg liszt
2 kiskanál só
1 csomag instant élesztő

1 evőkanál cukor
5 dkg margarin
1 darab tojássárgája
A lekenéshez:
1 tojássárgája felverve
2 evőkanál szezámmag.


Elkészítés módja:


1. A lisztet a dagasztógép táljába szitáljuk, majd hozzáöntjük az élesztőt, a cukrot, a sót, a margarint, a tojássárgáját, és a langyos tejet fokozatosan adagolva a gépet bekapcsoljuk, és 2-es, majd 3-as fokozaton dagasztjuk, amíg össze nem áll.
2. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
3. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, 8 egyenlő részre osztjuk, és zsemlékké slejfoljuk ki (10 dkg 1 zsemle). 45 percig kelesszük.
 4. Sütőpapírral bélelt tepsikbe rakjuk, egymástól kellő távolságra. Lekenjük felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal. 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

8 db zsemle sült belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése