2015. március 5., csütörtök

Cukkini golyók.

lyenkor télen is szükségünk van arra,hogy kényeztessük magunkat egy kis primőr zöldséggel.Így van ez a cukkinivel is.Néha jó árban lehet kapni,ezért ilyenkor is elkészítem kedvenc vega ételemet,mert nagyon kedveljük.Nyáron a kertből ,de most a Lidl-ből került  az asztalra.Nagyon ízletes,és a kecskasajttal most megbolondítottam.Párolt rizs,vagy saláta illik hozzá.




Hozzávalók:

2 db salátacukkini
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg parmezánsajt
5 dkg kecskesajt
1 tojás
só,bors
1 tk petrezselyem frissen vágott
2 ek liszt
zsemlemorzsa
pár szem kapribogyó aprítva
olaj a sütéshez

Elkészítése:

A cukkinit és a hagymát durvára reszeljük . Egy tálban elkeverjük a fűszerekkel, villával összenyomott kecskesajttal és belenyomjuk a fokhagymát is. Sót ne tegyünk bele, mert a sajttól sós lesz. Evőkanalanként adagoljuk hozzá a lisztet, míg olyan állaga lesz, amiből golyókat tudunk formázni. Nem baj, ha puha, mert a zsemlemorzsába forgatva úgyis összeáll.Forró olajban ropogósra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése