2015. március 21., szombat

Vitaminos vörös babsaláta


Ez a saláta az egyik legfinomabb amit valaha elkészítettem.A saját receptem,és a családban amikor másoknak készítettem nagy sikere volt. Saláták terén jobb vagyok, mint a főzés terén. Ötletek vannak, de nehéz mindig olyan alapanyaggal dolgozni,amit mások nem fogadnak szívesen.Ezért ahhoz nyúlok, ami kapósabb.





Hozzávalók:

3 db körteparadicsom
5 db salotta hagyma,vagy lila hagyma,esetleg sonkahagyma
5 dkg főtt kukorica
20 dkg vörös bab főtt ( konzerv)
1 db szívsaláta, ennek hiányában jégsaláta ( semmi esetre sem más fajta saláta)
1 db kaliforniai paprika piros
3 ek olívaolaj
2 ek méz
ízlés szerint só, citrombors őrölt ( készen kapni)
4 ek fehér balzsamecet
1 lime citrom kicsavart leve

Elkészítése:

A paradicsomokat felszeleteljük tetszés szerinti darabokra,így a paprikát is,és a hagymákat is.A salátát leveleire szedjük.A kukoricát,és a babot előkészítjük,és egy tálba öntjük.Rárakjuk a hagymát,paprikát paradicsomokat,és a salátaleveleket. Jól összekeverjük egy kanállal.Az öntethez egy külön tálba elkeverjük a mézet a balzsamecettel,citromlével,sóval,borssal,és az olívaolajjal.Hideg vízzel hígítunk rajta,és ha kell, igazítsunk ízlésünknek megfelelően még az ízén.A salátánkra öntjük, összekeverjük,és jól behűtve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése