2015. április 14., kedd

Bárányborda zöldségekkel.

Húsvétra igazi ünnepi menü lehet.

Hozzávalók:
2 báránykaraj bordacsonttal

Marinád:
1 dl olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 citrom leve
1 tk reszelt gyömbér

őrölt fekete bors

Köret:
40 dkg vegyes zöldségköret (fagyasztott)

bors
2 ek vaj

Elkészítése:

A húst megtisztítjuk, és szárazra töröljük. A marinádhoz valókat összekeverjük, és a húsokat bedörzsöljük vele, majd egy jól záródó dobozban a marinádban hagyva 1 éjszakán át hűtőben érleljük.

Másnap a grillserpenyőt forrósítsuk fel, és a húsokat grillezzük megforgatva 4-6 percig. Kevés sóval ízesítjük, és meleg helyen tartjuk mindaddig, míg a zöldségkeveréket vajon a sóval, borssal fűszerezve félpuhára pároljuk.

Ezután tálaljuk a báránybordával.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése