2015. április 20., hétfő

Bellini szelet.




Hozzávalók:


A piskótához
3 darab tojás
2 evőkanál liszt
3 evőkanál cukor
2 evőkanál étkezési keményítő
1,5 teáskanál sütőpor
A túrótöltelékhez
3,5 őszibarack befőtt
1/2 kg félzsíros tehéntúró
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
4 dl tejszín
20 dkg cukor
3,5 dkg instant zselatin
A zseléhez
3,5 darab őszibarack
2 dl őszibaracklé-szirup
1 dl víz
2 evőkanál zselatinpor
2 evőkanál cukor


Díszítéshez:


dr. oetker dekor ostyarvirág


Elkészítés:


A piskóta hozzávalóit kikeverjük robotgéppel, és zsírpapírral bélelt tepsibe öntjük. 180 fokon 10 perc a sütési idő. A túrót a citromhéjjal, és a vaníliás cukorral meg a cukorral, és a pépesített barackbefőttel jól összekeverjük, majd az instant zselatint a tejszínbe keverjük, és kemény habbá verjük. Ha kész, akkor óvatosan a túróhoz keverjük, majd a kihűlt piskótára kenjük, és hűtőbe tesszük, amíg a zselét elkészítjük. A zseléhez a barackot botmixerrel pépesítjük, majd vízben feloldjuk a zselatint, a cukrot hozzáöntjük, és felfőzzük 3 perc alatt. Jól lehűtjük, és az őszibaracklé-sziruphoz keverjük. Végül a lehűtött túrókrémre öntjük, és azt elkenjük a tetején. Forró vízbe mártott késsel felszeleteljük és ostyavirágokkal díszítjük.


Tanácsok, tippek:


Az eredeti recept pezsgővel készül, de én nem tartok pezsgőt itthon, viszont egy kis változtatás nem ártott meg neki. Így is nagyon finom lett.