2015. május 18., hétfő

Pisztáciás-citrusos keksz.








Hozzávalók:

12 dkg vaj,
10 dkg barnacukor
1 citrom reszelt héja
1-2 ek görög joghurt
25 dkg liszt
1 tk szódabikarbóna
3 dkg kandírozott narancs darabokra vágva
1 ek vanília aroma
4 dkg natúr zöld pisztácia felaprítva

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit robotgép táljába mérjük,és 3-as fokozaton a dagasztó kanállal simára összeállítjuk. A pisztáciát felvagdaljuk apró darabokra és a kandírozott narancshéjat is. Előkészítjük a sütőlapot,és zsírpapírral kibéleljük.16 db gombócot formázunk a tésztából,és ellapítjuk egy kissé.Villa segítségével bordázzuk,vagy cifrázzuk.Előmelegített sütőbe téve 180 fokon 15 perc alatt szép világos aranyszínűre süssük.