2015. június 28., vasárnap

Sült libamell barnarizzsel konyakmártással.

Ehhez az ételhez nem kell különösebben sokat előkészíteni, mivel kész konyakszószt vettem hozzá a Lidl-ben.Annyira ízlett,hogy kétszer is főztem ebédre rizst,és húst sütöttem mellé.Így készült ez az ebédem is.Akinek kevés ideje van,és kifogja hogy akciós áron hozzájut libamellfiléhez,az ne hagyja ki,mert nem bánja meg.




Hozzávalók

2 db libamellfilé
1 csomag barna rizs 25 dkg
1 üveg konyakszósz
5 dkg vaj
só,bors
víz

Elkészítése:


A libamelleket megmossuk,és szárazra töröljük.Beirdaljuk a bőrös felén,és forró serpenyőben mindkét oldalán megsütjük szép pirosra. Sózzuk,és borsozzuk frissen őrölt borssal.letakarjuk,és félretesszük pihenni.Tálalásnál szeleteljük.A barnarizst sós  vízben kifőzzük,kb 40 perc alatt,dupla mennyiségű vízben,mint amennyi a rizs mennyisége. Azután leszűrjük,  majd vajat keverünk hozzá.A kész konyakmártást felmelegítjük,és a szeletelt hússal,és rizzsel tálaljuk.