2015. június 11., csütörtök

Pulykaragu medvehagymával gombával.

Ennek az ételnek nincs különösebb története ,mivel legtöbbször csirkemellett használ mindenki. Én  most újra kezdem felfedezni a pulykamellet, és próbálok belőle valami finomat előhozni. A medvehagyma erre jó elkalom volt.A barna csiperke mostanában eléggé felkapott lett az üzletekben.A taglietelle tésztát pedig egyenesen imádom.Íme a receptje a ragumnak.







Hozzávalók:
60 dkg pulykamell felkockázva
20 dkg barna csiperke gomba
3 ek vaj

10 dkg medvehyma felaprítva
1 dl tejszín
só,bors frissen őrölve
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma reszelve
1 ek liszt
2 dl húsalaplé

Elkészítése:
A hagymát felaprítom,és olajon megfonnyasztom,majd az aprított gombát rádobom.Sózom borsozom,és lepirítom.Ezután félreteszem.Egy másik serpenyőben vajat hevítek, és a húst belerakom pirítani.Sózom,borsozom,és a fokhagymát ráreszelem.Ha szépen kérget kapott a hús,akkor megszórom a liszttel,és és felöntöm a húslével.A medvehagymát beleszórom,és lefedve puhára főzöm takarékon.Közben figyelni kell ne hogy lesüljön,ezért pótolni kell a folyadékot.Igaz,hogy ez nem jellemző,mert gyorsan puhul a hús,de nem lehet tudni.A gombát hozzáadjuk,és tejszínnel dúsítjuk.Taglietelle tésztát főzünk ki,és vajra szedjük ki,majd egy villával feltekerjük, és tálra helyezzük .Tetejére szedjük a gombás medvehagymás pulykaragut.Nagyon egyszerű letisztult finom  egészséges étel.Száras kapribogyóval diszítettem.