2015. június 11., csütörtök

Kolbászos frittata.


Az olasz omlett:
Frittata reggelire, vagy vacsorára is jó választás, finom, gyorsan elkészíthető, mégis elég tetszetős ahhoz, hogy akár a vacsoránk különleges legyen. A frittata az a fajta tojásos étel, amit bármivel dúsíthatunk, hagymával, sonkával, paradicsommal, sajttal, spenóttal, gombával, a variációk tárháza végtelen. Elkészíthetjük kedvünk szerinti fűszerezéssel. Az enyémbe vittem egy kis magyaros csavart, mert nem sütőbe végezte, hanem érdekes módon csak a sütőlapon,és félidőben átfordítom a serpenyőben,  azután pedig a tányéron landol. Így sokkal egyszerűbb, és szép magas lessz.Nos kilehet próbálni az én frittatámat.Ez a módszer hasonlít a Spanyol változathoz.




Hozzávalók 2 személyre:

8 db tojás
3 ek olivaolaj
1 kk himalájai só
kevés frissen őrölt feketebors
1 kiscsokor metélőhagyma ( snidling)
1 db újhagyma
20 dkg füstölt nyers kolbász
1 db chilipaprika
1 dl tejszín


Elkészítése:
Vegyünk egy közepes serpenyőt,lehetőleg tapadásmenteset,és olajat hevítünk.A tojásokat a sóval,borssal habverővel felverjük,és a tejszínt is beleadagoljuk.A forró serpenyőbe öntjük,és lassú mozdulatokkal a szálétől befelé keverni kezdjük,majd alacsonyabb hőre vesszük a főzőlapot.A kolbászról a héját lehúzzuk,úgy hogy melegvízzel leöblintjük. ha készen vagyunk , apró darabokra morzsoljuk a tojás tetején elosztva.A snidlinget felvagdaljuk,és szintén elosszuk a frittatán.A hagymát is felkarikázzuk a zöldjével együtt,és szépen körbe rakjuk a tojáson.Közben a sütőlapáttal a szélénél megmozgatjuk,és figyeljük,hogy nehogy odakapjon az alja.Végül a chiliparikát is rászórjuk,és a lágy tojáson elosszuk, kissé belenyomkodjuk. Ha már kissé megkötött, akkor az ügyesebbek hirtelen mozdulattal átfordítják a másik oldalára.Akinek ez nem megy, az egy deszkára borítsa rá,majd vissza a serpenyőbe.Így biztosan sikerül.Pár percig sütjük így,majd tányérra borítva azon forrón tálaljuk.Jó étvágyat hozzá!