2015. július 20., hétfő

Garnélás spagetti.

Kedvenc étele az unokámnak,bár ha csípős akkor nem fogysztja el.Ezért vigyázzunk,ha gyerek is eszik belőle akkor ne tegyünk bele csilit.

Hozzávalók:

20 dkg tisztított főtt garnéla
20 dkg spagetti
1 dl száraz fehérbor
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db kápia paprika
só,bors, 3 ek olivaolaj
1 db csilipaprika
2 db paradicsom
1 ek petrezselyemzöld
1 tk halszósz


Elkészítése:

A spagettit sós vízben kifőzzük ahogy azt szokás olasz módra.Az olajon megfuttatom a hagymát,és az aprított csilit,és fokhagymát.A paprikát,és a paradicsomot felaprítom,és hozzákeverem a hagyma alaphoz.Sózom,borsozom,majd kevés fehérborral felöntöm.10 percig főzöm,majd a tisztított rákokat belekeverem,és petrezselyemmel megszórom.Végül összerázom a ragut,és a spagettivel elkeverve tálalom.