2015. augusztus 23., vasárnap

Málnás -rikottás brownie.

Ezt a süteményt örömmel készítettem el,mert a rikottát nagy előszeretettel fogyasszuk bármilyen süteménybenTtalán megbocsát nekem valaki akitől láttam ezt a receptet és elkészítettem.Sajnos már nem emlékszem kitől,mivel naponta rengeteg receptet nézek át.Egyetlen hátránya a málna apró magja,ami kicsit zavart,de  attól  még nagyon finom sütemény.Aki teheti készítse el.







A recept hozzávalói:

24 x 24 cm-es sütőformához:
12 dkg Rama vajasíz
10 dkg csokoládé (65%-os)
15 dkg barna nádcukor
1 csomag vaníliás cukor, vagy 2 ek aroma
13 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
csipet só
2 db tojás

Ricottás rész hozzávalói:

25 dkg ricotta
1 db tojás
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
reszelt citromhéj

Elkészítés :

A vajat és a csokoládét tegyük egy tálba, és gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd keverjük hozzá a barna cukrot. Ezután hagyjuk kicsit hűlni, majd keverjük hozzá a vaníliás cukrot, és egyesével a tojásokat is. Végül szitáljuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet, majd keverjük alaposan össze. A sütőformát béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát, és tegyük félre. A ricottát tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a reszelt citromhéjat, és kézi habverővel keverjük simára. Ezután keverjük hozzá a vaníliás pudingport is. A sütőformában lévő csokoládés massza tetejére óvatosan öntsük rá a ricottás keveréket, és egy spatulával simítsuk el egyenletesen. Ezután szórjuk a tetejére a málnaszemeket. Tegyük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon 160 süssük kb. 40 percig.A sütőből kivéve a sütőformába hagyjuk teljesen kihűlni. Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel.