2015. augusztus 23., vasárnap

Áfonyás sajttorta pisztáciás omlós tésztával.



 LEGJOBBAN A SAJTTORTÁKAT SZERETJÜK.AZ ÁFONYÁS AZ EGYIK NAGY KEDVENC.A KISLÁNYUNOKÁIM  IS NAGYON SZERETIK AZ ÁFONYÁT,ÉS FŐLEG A KEDVÜKÉRT SÜTÖM.NEM KELL VELE SOKAT BAJMOLÓDNI,GYORSAN ELKÉSZÜLHETÜNK VELE AKKOR IS, HA VENDÉGEKET VÁRUNK.


Hozzávalók:
A pisztáciás omlós tésztához:
5 dkg porcukor
10 dkg vaj
15 dkg liszt
5 dkg brontei pisztácia őrölve
5 dkg őrölt mandula
1 db tojássárga

Elkészítése:

A hozzávalókat egy tálban egymásra mérjük, majd gyors és határozott mozdulatokkal egyneműre gyúrjuk egy robotgéppel, majd egy fóliába csomagoljuk és a hűtőbe pihentetjük 1 órát.
Ezután 5 mm vastagra nyújtjuk és egy pitesütő formába beleformázzuk majd vakon sütjük 10-12 percig 160 fokos sütőben. A maradék tésztából kis leveleket süthetünk. Felhasználhatjuk dekorációnak.
Ha a tészta elősütése megtörtént elkészítjük a sajtkrémet.
Hozzávalók a sajtkrémhez:
50 dkg mascarpone
10 dkg cukor
7 dkg tejföl
1 db tojás
2 db tojássárga 2,7 dkg étkezési keményítő
1 db citrom héja,és leve
2 dkg vaníliáscukor

Feltét:
12 dkg friss kékáfonya

Elkészítése:
Minden hozzávalót ismét egy tálban összemérünk, majd kézi habverővel
simára keverjük.
A pisztáciás linzerre öntjük, majd 10-15 dkg friss áfonyával megszórjuk a tetejét.160 fokos sütőben szép aranysárgára sütjük.






Ez a torta attól különleges, hogy  nem sütés nélküli, hanem nagyon finom pisztáciás-mandulás alapú omlós tésztából készül.