2015. augusztus 23., vasárnap

Rakott karajszelet tejfölösen.

Nálunk a húsos ételek fogynak a legjobban.Igyekszem sokféleképpen elkészíteni a sertésnek eme nemes részét, amit a legtöbb ember szeret.Nem feltétlenül kell  követni a szokásokat unalmas mindíg rántott húst ennünk vasárnap, amikor  kirukkolhatunk rakott hússal is, mégpedig ezzel a tejfölössel,amit reszelt sajttal bolondítunk meg.





Hozzávalók 4 személyre:

8-10 szelet tisztított karaj (Ami azt jelenti,hogy a felesleges inktól szabadítsuk meg.)
4 dl tejföl
1 db nagyobb padlizsán
20 dkg paradicsom,koktél,vagy cseresznye
4 szál zöldhagyma
2 gerezd fokhagyma
6-8 ág kakukkfű
4 ek olaj
10 dkg füstölt sajt

Elkészítés módja:

1. A húst ha egészben van,tisztítsuk meg az inaktól,és szeleteljük fel vékonyra. Kenjük be tejföllel egy napra a hűtőbe tesszük érlelni.
2. A padlizsánt 1 cm karikákra vágjuk fel,majd grill serpenyőben olivaolajjal kicsit megkenve grillezzük meg.Sózzuk, borsozzuk.
3. A hagymákat és a kakukkfüvet finomra vágjuk tisztítás után.
4. Felhasználás  előtt a húst lemossuk,leszárítjuk, sózzuk, és kevés olajon mindkét oldalát megsütjük. kb 5 perc.
5. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
6. Hőálló tálba öntjük, a sült hús olaját, majd elrendezzük benne a sült padlizsán, és paradicsomkarikák felét.Megszórjuk a hagymákkal és a kakukkfűvel.Rátesszük a hússzeleteket, és betakarjuk a maradék padlizsán,és paradicsomkarikákkal.
7. A tetjén elosztjuk a maradék 2 dl tejfölt
megszórjuk a sajttal, és a sütőben szép aranybarnára sütjük.
8. Amikor a sajt megpirult, tálaljuk.