2015. szeptember 10., csütörtök

Kumkvatos húsosnyárs zöldségspagettival.

Nekem a nyársra húzott falatkák mindíg a kedvenceim voltak.A régi időkben a rablónyársnak nevezett hús,és zöldségekből álló falatok voltak a legjobbak.Most viszont a konyhámban télen is tudok nyársra szedett falatokat grillserpenyőben gyorsan és változatosan elkészíteni.Manapság divatosak lettek ezek a fogások barátok ,és partik összejövetelén.Most eme különleges gyümülccsel kombinálva sütöttem meg ezeket a falatkákat kis exotikummal.




Hozzávalók 2 személyre:

4 szelet kicsit zsírosabb érett sertéskarajszelet
12 db bébinarancs (kumquat)
5 ek olivaolaj
só,frissen őrölt színesbors
1 db grill serpenyő

A zöldségspagettihoz:

2 szál sárgarépa
1 salátacukkini sárga
ha van zöld is lehet
1 piros kápiapaprika
1 sárga kaliforniai paprika
2 ek vaj
1 cs.finomra vágott petrezselyem

Elkészítése:

A csontnélküli karajszeleteket előző este besózzuk,és borsozzuk,majd kevés olivaolajjal bekenjük.Egy dobozban a hűtőbe hagyjuk pácolódni.Másnap a zölségeket tisztítás után hosszú vékony csíkokra metéljük.A kumkvatot megmossuk,és felkarikázzuk.A magokat eltávolítjuk belőle.A húst 2x2 centis vastagra szeleteljük.Hegyezett bambuszpálcikát készítünk elő,és mivel elég hosszú ketté vágjuk, hogy elférjen a serpenyőben.A húskockákat és a kumkvatszeleteket váltakozva nyársra húzzuk, meglocsoljuk egy kicsit a serpenyőt olivával,és a serpenyőbe helyezzük őket kb 10-12 perc alatt sül meg mindkét oldalára forgatva.Közben a körethez az előkészített zöldségspagettit a forró vajra szórjuk egy másik serpenyőben , sóval,borssal és a peterzselyemmel ízesítjük és közepes tűzön, rázogatva, 6-8 perc alatt ropogósra pirítjuk.A nyársakkal forrón tálaljuk.