2015. szeptember 10., csütörtök

Boros kumkvatos kacsacomb zöldségspagettival.






.Hozzávalók 2 személyre:

2 db pecsenyekacsa comb
12 db bébinarancs (kumquat)
só, bors
1 szál rozmaring
2 dl száraz olasz fehérbor
2 ek olivaolaj
alufólia,és tepsi a sütéshez


A zöldségspagettihez:

2 szál sárgarépa
1 db salátacukkini
1 db sárga kaliforniai
1 db piros kaliforniai paprika
só,
2 ek vaj
1 ek vágott petrezselyemzöld
frissen őrölt színesbors


Elkészítése:

A kacsacombokat jól megmossuk. Ezután egy tepsit kibélelünk alufóliával,és egy másik darabot is levágunk amivel letakarjuk a sütés alatt.A combokat a tepsibe tesszük. Megsózzuk, és borsozzuk, a rozmaringot felaprítjuk,és a húsra szórjuk, meglocsoljuk kevés olivával,és 12 db bébinarancsot felkarikázva a húsra,és köréje tesszük.A borral meglocsoljuk.  A sütőt előmelegítjük 200C°-ra.A tepsit a fóliával jól betakarjuk a széleit behajtjuk,és a sütőbe tesszük  lassan sütjük, illetve pároljuk 160C°-on.Ha elkészült a kacsacomb,és porhanyós a húsa,de még nem vált le a csontról,akkor kész.Rágrillezünk, a fóliát eltávolítjuk. Pár perc a grillezés,és kész is a hús. A zölségeket tisztítás után hosszú vékony csíkokra metéljük.
.Közben a körethez az előkészített zöldségspagettit a forró vajra szórjuk egy serpenyőben , sóval,borssal és a peterzselyemmel ízesítjük és közepes tűzön, rázogatva, 6-8 perc alatt ropogósra pirítjuk.A sült comb mellé kínáljuk,és köré rakjuk a bébinarancs szeleteket,majd a szaftjával meglocsoljuk.