2015. szeptember 10., csütörtök

Kapros túrósbatyu.

Azonos a receptje,a közkedvelt kapros túrós lepényével,így nagyon könnyű dolgom  van,mert egy kalap alatt kétféle finomság kerülhet az asztalra,csak más formában.



 


A tészta hozzávalói:

40 dkg liszt
10 dkg puha margarin
1 csomag instant élesztő
1,5 dl langyos tej
csipet só
2 ek cukor
1 ek  Pilos görög joghurt
1 nagy tojás

A töltelékhez:

50 dkg Pilos tehéntúró
3 ek tejföl
kevés só
3 ek porcukor
1 csomag vaníliáscukor,vagy 1 fiola vanília aroma
2 tojás
1 biocitrom reszelt héja
1 ek frissenvágott kapor,de lehet mirelit is.
1 tojás a kenéshez
porcukor a szóráshoz


Elkészítés módja:

A tészta hozzávalóit, egy tálas robotgépbe tesszük, és a dagasztókanállal közepesen lágy tésztát dagasztunk be. kb 5 perc először 2-es fokozaton,majd 3-as fokozaton simává dolgozzuk.Lisztezzük le,és fóliába csomagolva tegyük a hűtőbe egy éjszakára.Másnak kicsomagoljuk,és nyújtjuk 1/2 cm-e vastagságúra a tésztát.Négyzetekre vágjuk, és letakarva hagyjuk kelni. Közben a túrót keverjük össze a tejföllel, sóval, cukorral a tojásokkal, és a kaporral. A citromhéjat reszeljük bele. A tésztanégyzetekre halmozzunk egy teáskanál tölteléket. A négy sarkát hajtsuk össze, és közben kenjük meg a végeit vízzel, hogy ragadjanak össze,és hogy ne nyíljon széjjel sülés közben.A sütőtepsit előkészítjük,és szilikonos lapot terítünk bele.A batyukat egymástól távol lerakjuk sorba,majd tojással megkrnjük. A sütőt előmelegítjük 200 fokon,és 180 fokos sütőbe téve középső rácson 15 perc alatt megsütjük. Azon forrón megcukrozzuk, és ahogy kihűl, már fogyaszthatjuk is.