2015. szeptember 19., szombat

Rikottás nektarinos kosárka.

Rikottát sokszor tartok a hűtőben,és volt még maradék nektarinom.Ekkor jött az a gondolat,hogy ebéd utáni deszertként jó lenne egy kis omlós finomság.Egyszerű,de nagyon finom édesség.valóban nagyon finom omlós,és puha.


Hozzávalók 3 személyre:

15 dkg liszt
7 dkg vaj
1 ek cukor
pici só
1 ek jeges víz

A töltelékhez:
1 db nektarin
25 dkg rikotta túró
3 db tojás
2 ek cukor
1 ek vanília aroma
1 citrom reszelt héja
fahéjas porcukor a szóráshoz.

Elkészítése.

Három darab kis sütőformát készítünk elő,nem kell megkenni.A tészta hozzávalóit összeállítom robotgéppel,és hűtőbe teszem pihenni 1 órát.  Ha tehetem 1 nappal előtte elkészítem mindíg.16 cm-es átmérőjű tésztát vágok a kinyújtott tésztából,és bélelem ki a formákat.A tészta 1/2 cm-es vastagságú legyen.Villával megszúrkálom.A rikottához adom a tojást,cukrot aromát,és citromhéjat,és jól kikeverem.A tésztakosarakat megtöltöm vele,és mindegyikre teszek egy gerezd barackot.fahéjas porcukorral megszórom.Előmelegített sütöbe tolva 180 fokon megsütöm szép aranysárgára.Ekkor már a közepe is megsül,ami kb 25 perc.