2015. október 20., kedd

Dán vajas keksz.





hozzávalók / 4 adag

30 dkg finomliszt
20 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
10 dkg porcukor
1 db tojás
1 ek vanília kivonat
1 késhegynyi só

elkészítés
A száraz hozzávalókat elkeverjük, és a vajat elmorzsoljuk benne. Hozzáöntjük a vaníliát, a felvert tojást, és most már fakanál segítségével alaposan kikeverjük. Akinek van robotgépje, azzal is készítheti.
A masszát habzsákba töltjük, és sütőpapírral fedett sütőlemezre karikákat formázunk belőle. Villával kissé lenyomkodjuk, hogy kis minta legyen benne. 200 fokos sütőben 8-10 percig sütjük, amíg színesedni nem kezd a keksz. Kihűlés után azonnal fogyasztható. Másnap még puhább és finomabb.story

Nálunk a keksznek nagyon örülnek a gyerekek. Ezt a kekszet már biztos, hogy még sokszor megsütöm, mert nagyon nagy a kísértés, olvadóan puha lesz másnapra.