2015. november 19., csütörtök

Bakonyi sertésszűz trikolor tésztával.

A recept hozzávalói ( személyre)
50 dkg sertés szűzérme
4 ek olaj
6 dkg füstölt kolozsvári szalonna
1 db vöröshagyma
20 dkg vargánya gomba
1 dl tejföl
1 dl tejszín
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
2 dkg liszt
1 gerezd fokhagyma

őrölt kömény,petrezselyemzöld 1 ek.

Elkészítése:
1. A sertés szűzérméket előtte leinazzuk,mielőtt kisütnénk. Kissé kiveregetjük , megsózzuk, a lisztbe mártotjuk olajon világosra sütjük, lábasba rakjuk, a visszamaradt zsírban megpirítjuk a finomra vágott hagymát, egy kevés húsalaplével felöntjük. 2. Közben a megtisztított, megmosott gombát, a zöldpaprikát, a paradicsomot cikkekre vágjuk, és a hagymára rakjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, az őrölt köménymagot. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, serpenyőben kisütjük és a gombára öntjük, összekeverjük, a lábast lefedjük; félig megfőzzük, majd belerakjuk a félig sült szűzérméket, a lábast megrázogatjuk, újra befedve puhára pároljuk. 3. Közben a tejfölt és a tejszínt egy edényben egy kevés liszttel simára keverjük, a húsra öntjük, jól kiforraljuk. Köretnek csavart trikolor tésztát kínálok.