2015. november 19., csütörtök

Tonhalas spagetti recept.

Különösebb történet nem fűződik ehhez az ételhez, legalábbis hiába keresgéltem,mert nálam ahogy megláttam a tv-ben el is készítettem.Mint minden olasz étel, egy igazi mediterrán tonhalas tészta is rendkívül egyszerű. Nem áll másból, csak egy jó sugo di pomodoroból (vagyis paradicsomszószból) és tonhalból. Mégis, az ízek összhangja tökéletessé teszi.


Hozzávalók:
40 dkg spagetti
20 dkg paradicsompüré
20 dkg tonhal
1 gerezd fokhagyma
2 ek oregánó
0,5 ek pirospaprika
1 ek olívaolaj

Elkészítése:

Sós, lobogó vízben kifőzzük a tésztát. Szűrjük le.

A tonhalat kevés zsiradékon, egy serpenyőben megpirítjuk a felszeletelt fokhagymával és a fűszerpaprikával. Hozzáadjuk a pürét, sózzuk és oregánóval ízesítjük.

A kész ragut keverjük össze a tésztával és reszelt sajttal megszórva tálaljuk még melegen.