2015. november 19., csütörtök

Penne all’ Arrabbiata pirított csirkével.


Hozzávalók:
2 db csirkemell kifilézve
1 vöröshagyma
5-6 szem fürtös paradicsom
1/2 nagy piros chili paprika
2 gerezd fokhagyma
egy csipet cayenne bors
2 ek olívaolaj

bors
bazsalikom (6-8 levél)
5 dkg reszelt parmezán

Elkészítése:

Vágjuk félbe a paradicsomokat, majd aprítógép segítségével pépesítsük. Dobáljunk a gépbe 6-8 levél bazsalikomot (szárítottból kb. 1,5 evőkanál), darabolt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, sőt, aki szereti az intenzív olasz ízeket, tehet bele fél dl száraz fehérbort is.

Ha ezzel megvagyunk, vágjuk félbe a chilit, és magozzuk ki.Vegyünk elő egy teflon serpenyőt, forrósítsuk fel. Kevés olívaolajat melegítünk egy serpenyőben, és rádobjuk a csíkokra vágott csirkemellet. Kezdjük el intenzíven forgatni. Nagyjából 3 perc alatt a csirke fehér kérget kap, ilyenkor már majdnem kész.
A paradicsomos szószt öntsük rá,és kevergetve főzzük puhára kb. 10 perc alatt. Tálaljuk penne tésztával, és szórjuk meg reszelt parmezánnal