2015. december 5., szombat

Mediterrán tésztasaláta.


Télen is készíthetünk nyári zöldségekből finom frissítő vitaminban gazdag salátákat,és pénztárca kímélő is.




HOZZÁVALÓK:

40 dkg paradicsom
1 közepes hagyma
2 gerezd fokhagyma
4 ek classico olivaolaj
1/2 tk oregano
12 db bazsalikomlevél
1 db kígyóuborka
1 kisebb ág rozmaring
10  dkg penne tollhegytészta
15 dkg mini mozzarella
só,bors

ELKÉSZÍTÉSE:

45 perc 1 adag 556 kcal.

1. A  paradicsomokat meghámozzuk,és a magokat kiszedjük, és húsukat felkockázzuk.
2. Az uborkát megmossuk,és felkockázzuk szintén.
3. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk felaprítjuk.
4. Az olivaolajat külön tálkába öntjük,és sózzuk,borsozzuk,majd balzsamecettel savanyítjuk.
5. A tésztát enyhén sós, bő vízben kifőzzük.,leszűrjük, meglocsoljuk 2 ek olivaolajjal.
6. Mély tálkába csúsztatjuk a tésztát, és a zöldségeket ráhalmozzuk.
7. lazán összekeverjük a tészta zöldségkeveréket,majd fűszerezzük a zöld fűszerekkel,majd az öntettel meglocsoljuk.
8. A mozzarella golyókat félbevágjuk,és ráhalmozzuk a tésztaragu tetejére, bazsalikommal diszítjük,és behűtve kínáljuk.