2015. december 5., szombat

Sült csirkemell olasz sajtmártással.


A METÉLT GYORSAN KIFŐ, A CSIRKEMELL PEDIG HAMAR KISÜL, ÍGY PERCEK ALATT TÁLALHATÓ A LAKTATÓ TÉSZTAÉTEL. FRISS ZÖLDFŰSZEREKKEL MEGSZÓRVA MÉG ÍNYCSIKLANDÓBB!



HOZZÁVALÓK:

4 csirkemellfilé
1 ek olaj
 40 dkg hosszúmetélt ( Fetuccine)
4 koktélparadicsom
1 kis fej hagyma
3-4 levél,és bóbita bazsalikom
1 dl húsleves alaplé
1/2 citrom leve,és héja
12 dkg mascarpone (olasz sajtkrém)
só, cayenne-i bors
frissen őrölt fekete bors

ELKÉSZÍTÉSE:

A csirkemellfiléket sóval borssal bedörzsöljük, majd a felhevített olajon többször megfordítva pár perc alatt megsütjük midkét felét.
Közben a metélt tésztát forrásban lévő, sós vízben 8 perc alatt kifőzzük. A paradicsomokat félbe, a vöröshagymát vékony cikkekere vágjuk. A bazsalikomleveleket lecsipkedjük. A paradicsomot,és a hagymacikkeket a csirkehús mellé szórjuk.1 percig sütjük.A krémsajthoz keverjük a húslét és a citrom levét, és a húsra öntve szépen elkeverjük.Sóval, cayenne-i borssal,és őrölt borssal fűszerezzük. A leszűrt tésztára halmozzuk, és bazsalikommal diszítve tálaljuk.