2016. január 9., szombat

Csokoládés muffin hibiszkusszal.


Az ünnepi muffinom elkészült nagy nehezen. Lassan készülődtem hozzá,  mert  féltem, hogy senki nem fogja megenni, mert nem vagyunk nagy rajongója. Azomban megtetszett ez a diszítési mód, hogy a magyal növény levele, és bogyója mutasson a tetején, és sajátos módon készítettem el, még vásároltam hozzá kandírozott hibiszkusz virágot, és ráhelyeztem, mert nagyon mutatóssá tette a kis tortákat.Annyira finomak ezek a kis virágok, hogy előre megettem a felét,és még vennem kellett hozzá. A süti végül fincsi lett, és mindenkinek ízlett,  és tetszett.







Vásárló lista:

• liszt

• cukor

• kakaó vagy csokoládé

• sütőpor

• narancshéj

• őrölt kardamom

• étolaj

• tojás

• tejszín

 

 

Elkészítés:

1. A száraz hozzávalókat keverje össze a következő arányban:

 • 2 bögre liszt

 • 1/2 bögre cukor

 • 1/2 bögre kakaópor,vagy 10 dkg olvasztott csokoládé / ebből készült)

 • 2 teáskanál sütőpor

 • 1 teáskanál narancshéj

 • 1/2 teáskanál őrölt kardamommag

2. A többi hozzávalót is keverjükk bele és robotgéppel dolgozzunk , a következő arányban:

 (Itt már érdemes bekapcsolni a sütőt)

 

 • 2 evőkanál étolaj

 • 1 tojás

 • 1 bögre tejszín

 

3. Tegyünk muffin papírokat a muffinsütőbe,  majd púpozott evőkanállal adagoljuk a tésztát a kapszlikba. .

4. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percnyi sütés után , már el is készült.

A diszítés :olvasztott csokiba mártjuk a tetejét , majd és kandírozott hibiszkuszt helyezünk mindegyik tetetjére. Formázzzunk fondant cukorból leveleket,és golyókat, hogy hasonlítson a magyal növényre.Ez ugyanis karácsonyra készült.A fondantot készen vettem,és színeztem be színezővel.