2016. január 7., csütörtök

Teramo.(OLASZ SALÁTA-KÜLÖNLEGESSÉG)


HOZZÁVALÓk:

40 dkg cékla
20 dkg zeller
ecet,só, kevés cukor a főzéshez
2 dl majonéz
1 dl tejföl
só,őrölt bors
1/2 citrom leve
1 ek porcukor


ELKÉSZÍTÉS:


  •  A céklát és a zellert meghámozzuk, 2-3 nagyobb darabra vágjuk, majd külön-külön ecetes-sós-cukros vízben puhára főzzük (3 dl vízhez kb. 1,5 evőkanál cukor, 1 evőkanál ecet, só ízlés szerint). A főzőlevükben hagyjuk kihűlni.
    Közben a  majonézt  a sóval  cukorral és  citromlével ízesítjük, és 1 deci tejföllel összekeverjük.
    A céklát és a zellert alaposan lecsepegtetjük, káposztareszelőn vagy sajtreszelőn lereszeljük, majd összekeverjük az öntettel. Néhány órára hűtőbe tesszük.