2016. február 17., szerda

Fehércsokis-sajtkrémes szuflétorta.

Annyira elragadó ez a szuflétorta, hogy amikor a youtuben megláttam egy japán hölgyike mutatta be videóján, hogy azt gondoltam, már futok, és el is készítem, mert a hozzávalók egyszerűek, de garantáltan finomak.Alig vártam,hogy kihűljön, és kivegyem a formából, hogy megkóstolhassam !Fenomenális az íze!



A hozzávalók:

24 cm-es tortaforma,aminek az alja kivehető
1 akkora alufólia,amibe becsomagolhatjuk a formát,hogy sűlés közben ne follyon bele a víz alulról.

A tészta:

5 tojás
20 dkg fehércsokoládé
25 dkg mascarpóne krémsajt
csipet só
2 ek cukor
1 vaníliarúd kikapart magja

Elkészítése:

A tojásokat feltörjük,és a fehérjét a sárgájától különválasztjuk. A tojássárgákat a cukorral elkeverjük, és félretesszük. A fehérjét robotgéppel a csipet sóval ne túl kemény  habbá verjük fel.
A vaníliát vágjuk fel, és kikaparjuk a magját, majd a sárgájához adjuk. A robotgéppel a sárgáját a cukorral kikeverjük. A fehércsokit közben gőz felett felolvasztjuk, és kicsit hűtjük.Ezután a sárgájához adagoljuk, és közben kevergetjük, majd a fele mascarpónét is adagoljuk bele, és a tojáshabot. Így folyamatosan kevergetjük, míg a tojáshab, és a sajtkrém el nem fogy. Kivajazott , lisztezett tortaformába töltjük a masszát, és egy tepsibe helyezzük ha már fóliával körbecsomagoltuk. Forró vízzel félig feltöltjük a tepsit, és előmelegített 180 fokos sütőben lassan megsütjük a tortát 20 perc alatt.Tűpróbát is végezhetünk. Arra figyeljünk, hogy ne sűljön túl. Ha kész kivesszük a vízfürdőből, és hagyjuk kihűlni.Távolítsuk el a fóliát, és ha kihűlt teljesen vegyük ki a formából, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése