2016. március 21., hétfő

Diós habos krémes.

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 8 evőkanál víz
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg darált dió
  • A krémhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 3 evőkanál rum
  • A tetejére:
  • 4 db tojásfehérjéből hab
  • 20 dkg cukor

  • Elkészítés: 
    A 30 dkg cukrot a 4 tojássárgával a vízzel jó habosra felverjük, ami géppel könnyebb. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a tojás felvert habját. Kétfelé vesszük. Az egyikbe 5 dkg darált diót keverünk, de óvatosan, hogy össze ne törjük a habot, a másik sima piskóta marad, és a tepsi aljára ez kerül, majd erre öntjük a diós piskótát. 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
    A krémhez a pudingport a tejjel vaníliás cukorral felfőzzük. 20 dkg margarint a cukorral kikeverünk, majd a diót és a rumot a kihűlt pudinghoz adjuk. Sima krémet keverünk belőle, és ezt kenjük a kihűlt tésztára. A tetejére a tojásfehérjét a cukorral gőzön kemény habbá verjük, és a krémre simítjuk. Reszelt csokoládéval szórjuk meg.
  • díszítésnek csokireszelék vagy csokoládéforgácsok