2016. április 30., szombat

Penne Arrabiata.

Nincs is annál jobb, mint egy gyorsan elkészíthető, ám de annál ízletesebb étel, amellyel garantáltan elnyerhetjük párunk szívét a hasán keresztül. A penne arrabiata éppen ilyen étel, a tészta kedvelőknek igazi különlegesség. Lássuk, hogyan készíthetjük el ezt az ínycsiklandó tésztát!


Hozzávalók: 

 1 hámozott olasz paradicsomkonzerv
1 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg húsos bacon szalonna kockázva
só, bors ízlés szerint
bazsalikom, oregano 
3 ek olivaolaj
40 dkg  penne tészta
3 dkg parmezánsajt reszelve

Elkészítése:
Elsőként a szószt készítjük el a tésztához. Ehhez nem kell mást tennünk, mint a fej hagymát és a  szalonnát apróra vágni és üvegesre párolni 3 ek. olajon. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát is. 
Miután egy kicsit a fokhagyma is megpuhult, hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott paradicsomokat (vagy a konzerv paradicsomot) aminek nincsen héja, és ezért tökéletes ehhez az ételhez. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az oregano-t és a bazsalikomot ízlés szerint.
Közben megfőzzük a penne tésztát, és ha a szósz is és a tészta is készen van, összeforgatjuk a kettőt és már tálalhatjuk is. Az olasz ételek nélkülözhetetlen hozzávalója a parmezán sajt, amely különleges ízt kölcsönöz az ételnek. Tálaláskor bátran szórjuk meg a tészta tetejét vele, és élvezzük a mediterrán ízeket!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése