2016. április 29., péntek

Puncsos kakaós keksz.

Hozzávalók

  • 22,5 dkg liszt
  • 12,5 dkg porcukor
  • 12,5 dkg holland kakaópor
  • 12,5 dkg margarin
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 0,5 tk. sütőpor
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só

Krém

  • 5 dkg margarin
  • 4 ek. folyékony tejszín
  • 1 tasak puncsízű pudingpor (hidegen keverhető)
  • 1 ek. rum

Elkészítés

Elkészítés

A tojást a margarinnal, porcukorral habosra keverjük. A száraz anyagokat is elvegyítjük, és a masszához adjuk. Nyújtjuk, formázzuk, és 160 fokon 7-8 perc alatt megsütjük. Ne legyen kemény, inkább puha. Ahogy hűl, úgy keményedik is a tésztánk.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, pudinggal, rummal, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejszínt. A kekszeket megtöltjük a krémmel.